Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

opening tentoonstelling ‘Laden en lossen’ Antwerpen

2 september @ 10:00 - 17:00

Voor alle bezoekers en passanten gooit Cepa vanaf 2 september de deuren open van haar zaal “Het Anker”. “Laden en Lossen” loopt tot einde van dit jaar.

Enkele maanden geleden maakte VNSM met Cepa een overeenkomst om in de volgende jaren thematentoonstellingen te organiseren in hun vergaderzaal gelegen aan de Brouwersvliet 33, 2000 Antwerpen.

De aftrap wordt dit najaar gegeven met een kleine thematentoonstelling over “Laden en Lossen” in de haven. Deze loopt nog tot einde van dit jaar om daarna plaats te maken voor een groots opgezette overzichtstentoonstelling over het werk van kunstschilder Robert Mols (hierover in de volgende maanden verdere berichten).

Voor de tentoonstelling “Laden en lossen” werd een selectie gemaakt van stukken van o.a. Eugene Van Mieghem, Oscar Verpoorten, Henri Seghers, Constantin Meunier, Leon Ost, Dirk Boumans, en anderen. Opmerkelijk zijn ook enkele objecten zoals havenpenningen, badges, havenalaam, enz.

De meeste stukken komen uit de collectie van VNSM, aangevuld met items van Cepa en het Rijn- en Binnenvaartmuseum. De tentoonstelling kan elke werkdag bezocht worden tijdens de kantooruren van Cepa tussen 10 en 17 uur. U kunt zich aanmelden aan de receptie waar u een brochure krijgt met basisinformatie. Deze helpt u bij het bezoek aan de tentoonstelling.

Cepa is de private werkgeversorganisatie van de goederenbehandelaars van de haven van Antwerpen en de havenarbeiders.

VNSM of Vrienden Nieuw Scheepvaart Museum ijvert al 85 jaar voor het behoud van het varend erfgoed en voor een volwaardig maritiem museum in Vlaanderen.

Cepa CV
Zaal Het Anker
Brouwersvliet 33
2000 ANTWERPEN

Gegevens

Datum:
2 september
Tijd:
10:00 - 17:00
Site:
https://www.watererfgoed.be/nieuwsbrief-augustus-2024-2/

Locatie

Cepa CV
Brouwersvliet 33
Antwerpen, 2000 België
+ Google Maps

Organisator

Cepa CV
Bekijk de site van Organisator