Archeologie, Musea en Behoud

Motorspits Esmeralda beschermd

De Esmeralda, de oudste motorspits in Vlaanderen, werd Beschermd Varend Erfgoed op 19-7-2024, meldt de nieuwsbrief van Watererfgoed Vlaanderen.

De Esmeralda is een stalen motorspits die in oorsprong volledig geklonken was, iets waarin de werf Van Praet-Dansaert in Baasrode goed bedreven was: het bedrijf stond er voor bekend uitstekende kwaliteit te leveren. Een verbinding met klinknagels had de naam steviger te zijn dan een gelaste. De firma gaf in maart 1941 de opdracht het schip te bouwen en kreeg aanvankelijk de naam COBAG IV. Na de Tweede Wereldoorlog blijft het schip voor de firma varen tot deze haar vloot spitsen verkoopt om grotere schepen te kunnen bouwen. Op 13 maart 1958 kopen Armand Stroobandt en zijn vrouw Rosita Van Damme, een schippersgezin uit de Loodsenstraat in Gent, het schip en veranderen de naam naar “MODENA”.

Op hun beurt verkopen zij op 14 november 1962 hun schip aan schipper Camille Van Looy en zijn vrouw Ursula Daes die op dat moment in de Loze Visserstraat in Gent wonen. Het echtpaar geeft het schip de naam Esmeralda, naar hun dochter die op dat moment net geen 5 jaar oud is.

De familie Van Looy verkoopt de Esmeralda in Augustus 1977 aan Thomas Van der Neut die het schip in Nieuwpoort op het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, vlakbij de Ganzepoot, aanmeert en van daaruit een handel opzet in scheepsmotoren.

Het schip stopt met varen in 1977 en de nieuwe eigenaar gebruikt het als opslagplaats voor motoronderdelen. Zo ontsnapt het aan de sloopwoede van de jaren 1970 toen schippers een slooppremie kregen. In 2007 werd het schip verkocht aan de huidige eigenaar die een intensieve restauratiecampagne startte.

Bron: Agentschap Onroerend Erfgoed, Tom Lenaerts