EvenementenNieuws

Bert van Baar stopt met de ABBA

Na jarenlang de drijvende kracht achter de Houten Bootbouw School en de Amateur Boot Bouw Award (ABBA) te zijn geweest, houdt Bert van Baar er mee op.

Bert stuurde ons het volgende bericht:

“Het eerste DWBF-festival was prachtig! Mooie schepen en bootjes. En Blije gezichten! …. Er was een leuk binnengebeuren met een echte ABBA!
Daarna kwam de klad er in met Corona! Te weinig plaats tijdens Sail Den Helder en te weinig medewerking van de plaatselijke overheid. Jammer …!
Tussen toen en nu ligt een rare tijd die alsmaar gekker lijkt te worden. Wat mij betreft een onzekere tijd ook. Niks lijkt bij ’t oude te blijven; dat is gewoon, dat weet ik, maar ’t gaat nu wel erg snel ….
Omdat ik nu rustig aan doe, en geniet van familie en vrienden is het ook hierom dat ik er mee stop.
Het is mooi dat er nog steeds houten schepen en bootjes zullen worden gebouwd, gevaren en gerestaureerd, ze zijn ‘t waard; jullie zijn ‘t waard!
Ik wil jullie enthousiasme voor dit mooie stuk cultuur aan blijven moedigen maar doe dat nu vanaf de zijlijn.

Enne… De Bootbouwschool is in vaardige handen van Jouke! Fijn!

Ik wil jullie ook bedanken voor jullie enthousiaste en positieve aanwezigheid, zowel fysiek als digitaal.
Hartelijke groet en wellicht nog tot ziens? Op de Traditionele Schepenbeurs in november?

Bert.

Noot van de redactie: De ABBA zal als zodanig waarschijnlijk niet doorgaan op de Traditionele Schepenbeurs. De organisatoren zijn wel druk bezig om toch een aantal zelfbouwers naar de beurs te lokken. In welke vorm is dus nog de vraag, maar met wat goede wil zullen toch aantal leuke zelf gebouwde bootjes op de beurs te zien zijn.