Evenementen

Symposium: Zeevarenden en hun thuisbasis

Op vrijdag 1 november 2024 organiseert het Maritiem Portal/de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis haar 17e symposium.

Het symposium wordt dit keer georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis. Het symposium met als thema ‘Zeevarenden en hun thuisbasis’ vindt plaats op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis – KNAW te Amsterdam. U bent van harte welkom, maar het wel van belang om u tijdig aan te melden (voor 24 oktober 2024). Zonder een bevestiging van registratie is deelname helaas niet mogelijk.
Programma ; Aanmeldformulier

In de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland zal in oktober het hoofdstuk ‘Schaalvergroting. Binnenvaart in de twintigste eeuw’ voor deel 4 van de hand van Ruud Filarski beschikbaar komen. De sector Binnenvaart is dan voltooid.U hoort op het symposium van 1 november ook meer over het Netwerk Maritieme Bronnen (NMB). Het NMB wil maritieme erfgoedinstellingen helpen om hun digitale infrastructuur te verbeteren. Daarmee wordt het onder meer mogelijk om de populaire zoekmachine Maritiem Digitaal te vervangen. Op termijn zal ook het Maritiem Portal opgaan in het NMB.

We verwelkomen u graag op het IISG in Amsterdam!