Nieuws

Zeeuwse Havendagen slaan brug over Schelde

TERNEUZEN/VLISSINGEN – De Open Havendagen zijn dit jaar echt Zeeuws. Terneuzen en Vlissingen doen samen mee. Tussen de overkanten rijden zelfs gratis bussen.

In Vlissingen concentreren de activiteiten zich zaterdag 23 juni van 9.00 tot 16.00 uur op het terrein van Damen Shiprepair, voorheen Sloepoort, in Vlissingen-Oost. Maritiem attractiecentrum Portaal van Vlaanderen aan de Binnenvaartweg is in Terneuzen het ontmoetingspunt.

Havenbedrijven presenteren er zich op een bedrijvenmarkt. In Vlissingen staan verder op het programma: een havenrondvaart, een mini-zonnebootrace, allerlei demonstraties en bedrijfsbezoeken per bus aan BOW Terminal/Kloosterboer, Verbrugge Terminals en olieraffinaderij Zeeland Refinery.

Ook in Terneuzen kan een rondvaart worden gemaakt en is het mogelijk een excursie per bus te maken door de Kanaalzone. Verder kunnen recyclingbedrijf Heros in Sluiskil-Oost en Verbrugge Terminals worden bezocht.

Om het iedereen gemakkelijk te maken rijden er zaterdag 23 juni gratis pendelbussen tussen Portaal van Vlaanderen en Damen Shiprepair in Vlissingen-Oost én van het NS-station Vlissingen naar Damen Shiprepair.

De organisatie van de Havendagen is in handen van Zeeland Port Promotion Council, havenbedrijf North Sea Port en Stichting Havendagen Terneuzen. De laatste is ook verantwoordelijk voor drie dagen feest in Terneuzen, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni, met onder meer muziekoptredens van voornamelijk Hollandse artiesten, een foodtruckfestival, rondvaarten op de Westerschelde en – voor het eerst – zondag een sloeproeiwedstrijd van Breskens naar Terneuzen.

Lees het gehele artikel op de bron: AD